Pages

Monday, March 31, 2014

Šampinjoni sa kiselim mlekom


  1. Sastojci
    • 600gr šampinjona
    • 250gr kiselo mleko
    • 300rg crnog luka
    • četiri kašike ulja
    • kašičica brašna
    • jaje
    • veza svežeg peršuna
    • začini po ukusu
  2. Priprema
    • Sitno iseckati crni luk, pa ga kratko prodinstati u tiganju na malo vrelog ulja. Kada luk omekša, dodati prethodno iseckane šampinjone, posoliti, dodati bibera, začiniti po ukusu i dobro promešati, pa na tihoj vatri dinstati 15 minuta
    • Posebno u činiji umutiti jaje, pa dodati malo brašna i dobro sjediniti da nema grudvica. Umešati kiselo mleko pa preliti preko pečuraka. Smanjiti vatru i krčkati desetak minuta uz povremeno mešanje kako ne bi zagorelo. Pre serviranja posuti iseckanim svežim peršunom.

No comments: